Om Heléne

Sjunga

är livet!

Det vet alla som provat på att sjunga ihop med andra. Förutom att det är kul, är det också välgörande för både kropp och själ. Sång ger energi, tillfredsställelse, styrka, kraft, lycka och livsglädje!

 

I körsången har man dessutom chansen att, som ensam person, medverka till något stort: att göra musik ihop med andra.

 

Inte mycket är jämställt med detta!

Kontakt

 

Heléne Blixt

 

08 640 80 90

0733 72 72 25

 

Kalmgatan 23

121 45 Johanneshov

 

helene(at)missblixt.se

Om Heléne

Heléne Blixt har en gedigen bakgrund och lång erfarenhet som körledare, dirigent och sångerska. Gick musikklasserna i Norrköping.

 

Hon började sin solokarriär med att sjunga på julottan vid 3,5 års ålder. Började tidigt att sjunga i kör och grupp. Anser det vara en viktig del av dirigentens "utbildning" att veta hur det är att sjunga i kör.

 

Har medverkat vid en mångfald skivinspelningar och har vid ett flertal tillfällen uppträtt både i svensk och utländsk TV.

 

Hon började som tonåring att leda och dirigera kör. Upptäcktes av Bengt-Göran Sköld som då startade hennes dirigentutbildning med privatlektioner i dirigering. Hon har genom åren genomgått ett flertal dirigeringskurser, bl. a. för Cecilia Rydinger och Mats Nilsson samt har auskulterat hos Eric Ericson. Hon har också tagit privatlektioner i dirigering och solosång, både klassisk musik och musikal.

 

Heléne bodde och verkade under tre år i Norrtälje där hon bl.a. ledde musiklekis. Här utvidgade hon sin erfarenhet med att vikariera som dirigent i kyrkans alla körer, med allt från barnkör via flickkör och ungdomskör till blandad vuxenkör.

 

Kom till Stockholm 1988 för att läsa på KTH men intresset för sång och musik tog överhanden och studierna lades åt sidan till förmån för musiken. Heléne började  1995 i Stockholms Körförbund och bl.a. innehaft posten som dess kanslist.

 

Har under åren lett såväl barn- och ungdomskörer som vuxen- och seniorkörer, i Stockholm bl.a.:

Företagskörer     Diskontanterna, Dagens Industri & Tonfallet, SJs personalkörer

Barbershop         Harmony Heights, Uppsala

Blandad kör        Mäster-Olofskören, Gamla Stan

Studentkör          A Scalpella, Medicinska föreningen, Karolinska Institutet

Showkör              ShowMansKören Decibello

Sånggrupp          Sånggruppen Equinox

 

Hon skriver gärna arrangemang för kör och hennes hjärta brinner för allt från medeltida musik via klassisk sångrepertoar till jazz och pop. Koreografi, oftast av henne själv, är alltid ett inslag i hennes produktioner.

 

Genom åren har hon visat prov på stor mångsidighet och talang i diverse olika sammanhang. Bland annat har hon satt upp ett flertal shower och arbetat som regi- och produktionsassistent i teatersammanhang. Hon har även skrivit och regisserat ett flertal egna musikaler.

 

Hon har turnerat i:

Sverige, Luxemburg, Holland, Ungern, Norge, Finland, Danmark, fd Östtyskland, Västtyskland, Italien, Frankrike, Österrike, Schweiz, Belgien, England med Wales, Tjeckoslovakien,  Island, New Jersey, New York, Rhode Island, Massachusetts, Minnesota, Brasilien, Argentina och Kenya

 

Hon har nått framstående placeringar i såväl nationella som internationella körtävlingar.

 

Heléne är  aktiv sångerska, både i grupp och som solist. För närvarande är hon ledare och sångerska i vokalgruppen Equinox.

 

Hon frilansar som sångare, dirigent/coach hos körer, sångare, företag - ja, hos alla  som vill sjunga.